Wandelcoaching

Wandelcoaching is een vorm van transpersoonlijke coaching. Het is een manier om met hulp van een counselor je eigen ik te ontdekken. In plaats van een één op één sessie bij mij in de praktijkruimte, benutten we nu de constante kracht, veiligheid en rust van een natuurlijke omgeving, hier in Oost Groningen.

Voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling

Aarde, water, lucht en vuur kom je overal tegen in je leven. Zonder dat je het in de gaten hebt zijn deze krachten nodig voor je persoonlijke ontwikkeling. Aarde geeft structuur en stevigheid. Water geeft vloeibaarheid, flexibiliteit en emoties. Vuur wakkert passie, enthousiasme, geborgenheid en warmte aan. Lucht is nodig voor helderheid, denken en beslissen. De ether als vijfde element is de Hemelse adem als synoniem voor je geestelijke ontwikkeling.

Tijdens mijn HBO-studie aan de Academie Integrale Menswetenschappen schreef ik een eindscriptie waarin de natuur als metafoor voor je innerlijke kracht centraal stond. Het stuk werd geïnspireerd geschreven en geeft veel inzichten voor de wandelcoaching.

Waterman of Aquarius laat ons onze wezenlijke aard en waarheid zien.

In het tijdstip januari- februari ( waterman) voelen we de kaalheid, het Echte, reiniging van de winterslaap, het sprokkelen van hout voor het vuur dat straks nodig is. We hebben veel hout nodig in deze kille tijd zonder romantiek. Het Vissentijdperk is een tijdperk dat bijna achter ons ligt en tegengesteld is aan de ware aard van de mens. De Middeleeuwen waren zeer duister. In Wedde kunnen we de Geselberg bezoeken waar heksen werden berecht en verbrand. Het rechtspreken door de familie Addinga die dichtbij op de Burcht woonden. Lijden was een manier om met duister en licht om te gaan, dualiteit. Nu mag je leren via de geestelijke weg van bewustwording. Een weg die niet voorgeschreven staat maar via de intuïtie, de eigen stem te vinden is. Zelfontplooiing door het contact met de ander, samenwerking, vertrouwen, eenheid in verscheidenheid.

Het is nu sprokkeltijd voor jou. Een cultuurtijd van sneeuwklokjes, krokussen en kleinhoefblad die het wagen, tegen de natuurlijke orde in, om te gaan bloeien in een tijd dat de natuur zich in zijn uiterste kaalheid ( eerlijkheid en gelijkheid) laat zien. De vroegbloeiers zullen de heilplanten worden van deze nieuwe tijd, zoals Jaap Huibers zegt.

Ik leer je om te gaan met duister en licht en te roeien met de riemen die je hebt. Je hebt dit al geleerd en deze krachten zitten in je. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Wat wil ik bereiken? Wat wil ik ontlopen? Wat is de zin van het leven? Hoe authentiek sta ik in dat leven? Ben ik wel helemaal wie ik wil zijn? Welke keuze moet ik maken? Waar ligt mijn focus? Dat zijn vragen waar we tijdens jouw wandelcoaching het antwoord op proberen te vinden.

Hoe werkt een wandelcoaching?

Voor sommige mensen kan deze vorm van coaching veiliger aanvoelen om in beweging te komen. De natuur kan gezien worden als een constante factor zonder bedreigingen. Bij deze coaching gebruik ik daarom mijn band met moeder aarde om dat contact met jou tot stand te brengen. Ik laat haar jou een spiegel voorhouden door het inschakelen van je zintuigen, oefeningen en meditatie. Het element aarde geeft kracht en geen dwarrelende gedachten meer. Water wekt weemoed of oud verdriet op. Lucht heb je nodig om beslissingen te nemen. Vuur voor spetterende initiatieven.

En zo mooi: iedere keer weer verrast het mensen wat de natuur hen laat ontdekken over zichzelf.

We spreken een ontmoetingsplek af voor een wandelcoaching van anderhalf uur in de natuur € 30,00.
Fototoestel, water, pen en papier en goede wandelschoenen meenemen.
Er kan ook een langere route geboekt worden. Individueel of met een groep.
De natuur van Westerwolde/ Oost Groningen is prachtig en rustgevend.
Aanmelden via mail naar info@parazorg.nl  Tel. 06-52680016

Maak knoppen zichtbaar
Verberg Knoppen