Bedankbrieven

“Bedankbrieven hebben een speciale inhoud en kunnen waardevol zijn voor mensen in dezelfde situatie. Het zijn vooral brieven waarin de goddelijke liefde voor elkaar gevoeld wordt en de steun en sturing die verkregen is door innerlijke leiding. Beschreven wordt de situatie die voor de consulten aanwezig was en de verkregen levensstijl erna, de methoden die gebruikt zijn en de veranderingen die een rol hebben gespeeld”. 

Bedankt voor de mooie woorden in jullie brieven, Harma Bakker


Een  oude ziel aan het werk

Dag Harma, ik zou nog een stukje schrijven, hierbij:
“Ik ken Harma als een hele zorgzame healer die de tijd neemt en rustig met je kijkt naar het probleem waarvoor je gekomen bent. Ze geeft je het gevoel dat hier een oude ziel aan het werk is die zeer goed in staat is om blokkerende energiepatronen te doorgronden en gezamenlijk op te lossen. Mijn bezoek aan haar praktijk heeft mij zeker weer een stapje verder gebracht in het ontrafelen van mijn eigen complexe geschiedenis.”

Marinus Maris, Den Haag.


Een aanrader,

Ik ben bij Harma terecht gekomen omdat ik me spiritueel wilde ontwikkelen. Er waren echter angsten bij mij aanwezig die me tegenhielden. Door in gesprek met Harma te gaan en een healing te doen bij haar zijn mijn angsten voor verder ontwikkelen afgenomen en heb ik de oorzaak van mijn angsten kunnen aanpakken. Harma heeft met haar healing het ergste weg gehaald. Als fijne bijkomstigheid heb ik sinds ik bij Harma ben geweest geen nachtmerries meer! Heel fijn.
Harma luistert goed en werkt hard, voorziet je van inzichten waar je mee verder kan! Wat mij betreft een aanrader.

H. T. te B.


Enthousiasme

Harma jij bent goed in het overbrengen van je kunnen. De gefundeerde kennis van het menselijk lichaam, zowel fysiek als geestelijk en de uitleg daarover aan mij maakt dat er vertrouwen ontstaat in de behandeling.

Met heel veel enthousiasme en overtuigingskracht help jij mensen om inzicht te krijgen in hun eigen mogelijkheden. Jij schuwt het niet om je eigen leerproces ook inzichtelijk te maken. Dat is jouw talent.

Ik heb voor jou gekozen om een stuk mee te lopen op mijn pad omdat ik het altijd prettig vind om je te ontmoeten.

De wereld die jij vertegenwoordigt biedt mij een ander levensperspectief. Jij stelt de goede vragen en legt de juiste accenten. Het brengt mij in de gelegenheid meer zelfvertrouwen en kennis te ontwikkelen, omdat onze relatie als gelijkwaardig aanvoelt, heeft het extra waarde.

L. P. te O.


Intuïtie

Harma jij werkt vanuit intuïtie. Bent goed te begrijpen. Het Grotere Plaatje kan ik met jou delen en bespreken, brainstormen. Jij sluit aan bij mijn eigen visie, wie ik ben. Ik heb moeite in de pas te lopen, wil geen indoctrinatie en hierin vinden wij elkaar. Jouw benadering en kijken naar hoe ik een probleem of situatie beoordeel is niet verstandelijk maar intuïtief en zonder aannames. Jij kijkt naar het Nu moment. Het is heerlijk om af en toe even een gelijkgestemde te ontmoeten.

J. de V. te Groningen


Ik ben wie ik ben

Harma jouw talent is het om mensen die negatief zijn ingesteld hen te laten herinneren wat de positieve kanten zijn. Open te laten kijken waar nog werk ligt te doen. Jij laat mij eerst kijken naar het positieve en dat wat er al aan basis aanwezig is. Dat is jouw talent. Ik ben wie ik ben.

M. K. te B.


Dankbaar

Wat is er veel gebeurd sinds ik in augustus 2012 bij je ben gekomen en dan bedoel ik niet zo zeer allerlei gebeurtenissen om me heen maar wat er ín mij is gebeurd.

Ik vond mezelf een waardeloos mens dat geen bestaansrecht had. Ik heb er alles aan gedaan om met dit gevoel te overleven en het zoveel mogelijk te verbloemen door me aan te passen aan wat ik dacht dat de norm was. Keer op keer merkte ik dat ik niet aan die norm kon voldoen en faalde. Met vallen en opstaan heb ik ondervonden dat ik alleen mijn eigen leven kan leven maar wie ben ik eigenlijk, wat is mijn leven en hoe doe / leer ik dat, dat is de vraag.

Door o.a. dagelijks de tekst van de kaart te lezen (ik ben wie ik ben) drong het tot me door dat ik, tot dan toe, nooit mezelf wilde zijn. Ik leefde in het verleden met wat daar allemaal niet goed was gegaan en had nog niet genoeg in huis om mijn doel in de toekomst te bereiken. Het nu bestond niet. Wanneer ik nu aan de haal ga met verleden of toekomst dan kan ik mezelf terug halen in het nu en dat brengt rust. Ik ben geen speelbal meer van mijn angsten en ben niet bang mezelf te verliezen. Ik merk wanneer het gebeurd en kan er wat aan doen.

Bij jou heb ik geleerd hoe noodzakelijk de liefde voor mezelf is. Ik heb een bodem onder mijn voeten (mijn vat / zelfvertrouwen) gekregen en weet nu op welke manier ik het vat kan vullen. Daarmee kan ik mezelf voeden en weet ik de lamp brandend te houden. Ik neem mezelf serieus, maak anderen niet meer belangrijk en sloemel niet meer met mezelf. Belangrijk is authentiek zijn, voor mezelf gaan staan en mezelf laten zien wie ik ben. Ook een vrouw mocht ik niet zijn want die vond ik zwak en machteloos. Nu voel ik mijn kracht als vrouw en ook een metamorfose in kleding (rok en jurk) voelt sterk.

Door inzicht in mijn ingesleten negatieve gedachtenpatronen te krijgen, leerde ik om deze zonder oordeel te accepteren. Ik ben niet de gedachte, is erg belangrijk om dit te voelen en te ervaren. Het is het begin geweest van verandering. Leren zien en omgaan met wat mijn schaduwkanten zijn. Ervaren en kiezen of ik leef vanuit mijn ego (bewustzijnsvernauwing) of mijn ziel (bewustzijnsverruiming).
De liefde voor mezelf is enorm gegroeid en ik voel dat ik er mag zijn.

Voelen dat ik een kind van God ben, dat ik er toe doe en dat ik mijn steentje heb bij te dragen in deze wereld. Ik voel dat ik niet voor niets op aarde ben en dat daar een verantwoordelijkheid bij hoort waar ik me niet meer aan kan en wil onttrekken.

De energetische behandelingen en meditaties hebben me erg geholpen. Elke sessie is bijzonder en eigenlijk is het altijd een verrassing waar we uitkomen. Het geeft me ontzettend veel inzicht en wijsheid waar ik iets mee kan. Het voelt erg krachtig en ik durf mezelf te zijn. In mijn werk blijf ik op eigen benen staan en het allerbelangrijkste in mijn contact met mensen is dat ik écht ben. Ik pas me niet aan en als het wat minder met me gaat, onderneem ik actie. In bed liggen wachten, mezelf terugtrekken is geen optie meer.

Leren wat de overgang van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk betekent en van invloed is op de ontwikkelingen van de wereld in en om me heen; van afgescheidenheid naar eenheidsbewustzijn. Na het bezoek aan het kerkje in Heede voelde ik de liefde van Maria (en mijn moeder). Het anders kijken naar Jezus en Maria, (Esoterisch Christendom) is een verrijking. Leven vanuit het godsbewustzijn en de komst van Maitreya.

Migraine is een jaar lang een terugkerend thema. Mijn boosheid als ik het weer kreeg, mijn onvermogen om het te accepteren, het niet willen gebruiken van medicatie of te laat gebruik maken van medicatie. Nu is het geen thema en als het komt weet ik dat ik teveel in mijn hoofd zit. Ik adem dieper in, mediteer en zorg dan goed voor mezelf. Lukt dit niet dan neem ik op tijd mijn medicatie zonder oordeel. Dagelijks aandacht voor De Grote Aanroep, mediteren, werken met mijn chakra’s en mijn aura maakt me bewust en geeft me kracht.

Alle wijsheid zit in me en dat voelt heerlijk. Het maakt me bewust dat ik de liefde niet buiten mezelf moet zoeken in relaties. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en oude veranderen. Ik ben inmiddels een inspiratiebron geworden voor vrienden. Het leven gaat me goed en ik word blij van nieuwe uitdagingen.

M. W. te Groningen

Eye-opener

Via mijn vriend kwam ik met Harma in aanraking. We hadden elkaar al een aantal keren ontmoet, voordat ik met een hulpvraag naar haar toe kwam. Door het verhaal van mijn vriend en zijn sessies bij haar, werd ik ineens heel emotioneel en kreeg sterk het gevoel ook iets te moeten met mijn “pot met onverwerkte emoties” waar regelmatig de deksel even van los kwam en ik weer wat uit kwijtraakte, maar die nog lang niet leeg was. Ik was niet stabiel en gauw beïnvloedbaar. Zodoende is er de 1e afspraak gemaakt.

Tijdens de 1e oefening met de chakra’s en de verschillende kleuren kwamen er al heel wat emoties los. Vooral de oorsprong, het kind in mij, mijn jeugd kwam daarin sterk naar voren. Het voelde veilig bij Harma en ging vanzelf. Er was echte aandacht. Wat me vooral raakte: was dat Harma zei: je hebt het moeilijk gehad, hè. Om dat stukje te mogen toegeven, zonder iemand de schuld te geven. Dat was al belangrijk en daarna door oefeningen met het troosten van het kind van vroeger en weer kind te laten zijn. De eerste tijd was ze ook veel bij me, heel bijzonder vond ik dat en toen was het goed. Ze mocht zijn wie ze was en voelde zich geliefd. Dit heeft mijn eigen basisgevoel een fundament gegeven en zelfvertrouwen: ik mag zijn zoals ik ben, ik ben goed zoals ik ben.

Het volgende probleem waar we achter kwamen, was dat ik geen grenzen ken, ik ga er altijd overheen, zeg bijna nergens nee op. Wil altijd een ander helpen, maar daarin ook gauw dingen overnemen. Juist ook in mijn werk. Harma liet mij zien, welke ervaring ik de ander ontneem, als ik ingrijp. Hier ben ik heel erg van geschrokken en gaf weer een stuk bewustwording. Het thema: mededogen, kwam aan de orde. En ieder mens is er voor zichzelf en heeft een eigen taak te vervullen, vanuit eigen kwaliteiten en moet zijn eigen weg gaan, met zijn eigen leerprocessen. Weer een eye-opener. Door de oefening met mijn aura te vormen regelmatig te doen, voel ik me beschermd en kan ik invloeden op een afstand houden, het kan me niet meer echt raken. Dit helpt me echt en doe ik bijna dagelijks.

In de volgende sessies leerde ik, dat ik meer transparant mag zijn en opener, dat ik zichtbaar mag worden. In de praktijk heb ik duidelijk gemerkt, dat het invloed heeft op anderen. De verhouding met mijn kinderen is veranderd. Ik ben erachter gekomen dat ik dingen voor een ander invul, die de ander helemaal niet zo voelt, dus dat eens navragen en open hierin zijn, veel misverstanden uit de weg kan ruimen. Het voelt goed.

Door de verschillende oefeningen bij Harma, visualiseren en tekenen, ook verschillende kleuren bij levensfases en emoties, ben ik me veel bewust geworden en heb ik oud zeer en emoties kunnen verwerken en geleerd dit af te voeren. Soms kwam ik bij Harma en had ik van te voren geen idee, waar ik het over zou hebben, maar er gebeurde altijd vanzelf iets. De energetische behandelingen waren ook een bijzondere ervaring. Heel speciaal vond ik ook dat Harma thema’s door kreeg en gestuurd werd door hogere krachten/ meesters, ook vooral bij de behandelingen.

Nu heb ik het afgesloten, omdat ik het gevoel heb, dat ik weer zelf verder kan. Ik zit goed in mijn vel en heb een stevige basis en heb geleerd om tijd voor mezelf te nemen en keuzes voor mezelf te maken. Door mijn aura bewust te vormen, kan ik me nu heel goed afschermen, waardoor ik me veilig en mezelf voel, dit pas ik vooral toe op mijn werk. Door mijn transparantie en meer open houding krijg ik van anderen ook veel meer terug, ik ben niet meer bang voor reacties van anderen.

Harma heel erg bedankt voor dit bewustwordingsproces, als het weer nodig is, zal ik zeker nog eens bij je terug komen. Vooral de tijd die er is per sessie (3-4 uur) werkt heel goed. En de verschillende werkvormen. Er is alle tijd en daardoor kan er in alle rust veel aan de orde komen.

M. S. te Zwolle

Lieve Harma,

bedankbriefdeel2Op het moment dat ik jouw website bekeek gebeurde er al iets met me. Ik kan het totaal niet verklaren maar ik werd op één of andere manier geraakt. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik om één of andere reden een afspraak met jou moest maken.

Als dank stuur ik je de foto van aartsengel Michaël die ik heb gemaakt kort nadat wij samen in Heede zijn geweest.

Het symboliseert voor mij o.a. het moment dat wij daar voor het beeld stonden te kijken en er plotseling een eekhoorn verscheen. Hij kwam van rechts en nam rustig de tijd om in één van de bomen te klimmen die achter het beeld rond een soort open plek staan. Wij konden het prachtige diertje dus goed bekijken en ik heb later de symbolische betekenis van de eekhoorn opgezocht. Ook hebben we er in een sessie naar gekeken wat het mij had te zeggen. De eekhoorn mag dan een schuchter dier zijn, hij verzamelt en verstopt zijn ‘schatten’ en haalt ze op het juiste moment weer tevoorschijn.

Mede dankzij de therapie bij jou ben ik nu weer in staat te zien dat ik al veel ‘schatten’ heb verzameld en dat ik ze nu tevoorschijn mag en kan halen op de momenten dat ik ze nodig heb. Niet alleen voor mezelf maar dat ik ze ook door mag geven. Ik ben weer in staat om op mezelf te vertrouwen. Mijn vertrouwen dat ik daarin wordt geleidt en gesteund door iets goddelijks is heel stevig geworden. Al weet ik nog niet helemaal goed hoe of wat, maar DAT het zo is staat voor mij wel vast. Dat is de andere reden wat deze foto van Michaël voor mij symboliseert.

Van jou had ik al geleerd (toen we voor het beeld stonden te kijken) dat als ik een negatieve energie voel, dat ik Michaël aan mag roepen en vragen om bescherming.

Ik trek de laatste tijd regelmatig een kaart uit “Engelen en Heiligen” van Doreen Virtue. Vorige week, op de ochtend voordat ik mijn tweede cursusavond ging geven, vroeg ik vóór ik de kaart trok, wie mij deze dag het beste kon steunen. Ik trok de kaart ‘Vertrouwen’ van aartsengel Michaël en las de bijbehorende tekst uit het boekje: “Aartsengel Michaël is met je, hij versterkt je vertrouwen, zodat  je zonder angst, zelfs met vreugde, datgene wat voor je ligt onder ogen kunt zien. Deze aartsengel beschermt je tegen negativiteit, hij helpt je om optimistisch te blijven en vol vertrouwen. En hij verzekert je dat je alleen mensen en situaties zult tegenkomen die heel integer zijn.

Vertrouw op Gods macht, die zorgt dat je veilig bent en zonder gevaar. Als je een nieuwe fase ingaat in je leven is het heel natuurlijk dat je bang bent voor de veranderingen. Je kunt je zorgen maken of je er wel klaar voor bent en of je wat voor je ligt wel aankunt. Denk er dan aan Dat God je nooit iets geeft waartoe je niet in staat bent. De hemel zorgt er ook voor dat je goede metgezellen hebt, zoals aartsengel Michaël, die je op alle mogelijke manieren zal helpen”.

Aartsengelen zijn de “voormannen” van onze persoonlijke beschermengelen. De naam Michaël betekent “Hij die is als God”. Hij wordt zowel in het oude als nieuwe testament van de bijbel beschreven als een prins, en hij wordt afgebeeld vechtend tegen een lagere energie, om ons allemaal te beschermen.

Er zijn vele verhalen bekend van mensen die wonderbaarlijk zijn genezen of bijzonder zijn beschermd nadat ze de H. Michaël hadden aangeroepen. Daarom is hij de patroon van politieagenten, veiligheidsbeambten en zeevaarders. “Michaël, de aarstengel maakt dat je je veilig voelt, en vol vertrouwen als je hem aanroept.”

Ik was na het lezen wederom verwonderd hoe dat trekken van een kaart klopt, van welke serie dan ook. Zo ook deze keer omdat het weer zo precies aansloot bij mijn gevoel van dat moment en ik de kaart trok die mij daarbij kon helpen.

Wat weer een geweldige steun in de rug die dag. Ik heb meteen de foto op groot formaat uitgeprint, meegenomen naar de cursus en voor het zicht neergezet als symbool dat ik mag vertrouwen en dat ik daarbij word geholpen!

De therapie bij jou, waarbij je niet op de klok keek maar er alle tijd voor nam, heeft mij heel erg geholpen. Ik ben weer stevig op mijn pad gezet. Het pad dat ik al was ingeslagen maar er door allerlei oorzaken steeds van wegliep.

Ik was er al van overtuigd dat toeval niet bestaat maar weet nu zeker dat het niet zomaar was dat ik door jouw folder, die ik zo mooi kleurrijk vond en intrigerend door je logo, nieuwsgierig op je website keek. Dat ik geraakt werd de allereerste keer dat ik op jouw site keek was wel degelijk bedoelt om bij jou terecht te komen.

Ik wil je bij deze dan ook hartelijk bedanken voor je steun, liefdevolle aandacht en je wijze lessen.

Hartelijke groet,

Wilma

Mijn Ervaring met ParaZorg / Harma.

Mijn ervaring was dat ik al een lange tijd niet goed in mijn vel zat. Het werd alleen maar erger. Ik werd boos om de kleinste dingen en reageerde overal veel te heftig op. Ik was een lopende bom. Het was erg chaotisch in mijn hoofd.

Ik was er meer als zat van. Maar voordat ik aan de bel kon trekken was ik pas een jaar verder. Aangezien ik altijd al nieuwsgierig was naar het paranormale of spirituele leven keek ik ook in die richting naar hulp.

Het bord ParaZorg, dat bij Harma in de tuin staat, was me al een paar keer opgevallen, maar nog nooit bekeken wat ze precies deed. Dat deed ik dan maar eens een keertje via de site. Het trok me wel aan en er kwam een ogenblik dat ik dan ook echt die stoute schoenen aan trok en met veel moeite een mailtje stuurde naar Harma. Ook met het idee ohh waar begin ik aan.

Ik kreeg een heel fijn mailtje terug waarbij ik gelijk het gevoel kreeg, ja ik ga nu geholpen worden. De eerste afspraak was snel gemaakt. En wat heel apart was dat er in korte tijd al zoveel verschil was te vernemen aan mijn denken en mijn gedrag. Ook thuis konden ze dit zien en vernemen. Ik kreeg prachtige complimentjes van mijn kinderen en ik straalde helemaal weer. In de auto werd weer rustig gereden, ik had ineens veel meer tijd. Wat mijn man allemaal kon opnoemen was dat ik meer geduld toonde, dat ik niet meer zoveel van mezelf verlangde (er perfect en goed voor andere mensen bij willen lopen, teveel naar anderen kijken, aanpassen aan anderen), dat ik dus meer voor mezelf ging kiezen.

Ik ben op dit moment nog bezig met de sessies en het gaat de goede kant op. Het esoterische helpt mij hier ook bij. Ik vertrouw erop en het voelt goed. Het is net alsof ik het allemaal al weet en dat ik weer stukje bij stukje terug kom bij mijn thuis. Zelf intussen al prachtige ervaringen mee gemaakt. Wat Harma me ook vertelde, is dat je de dingen moet vragen aan de meesters, gidsen. Ze zullen nooit uit zich zelf iets gaan doen, als je het ze maar vraagt. Zo ontstond er een mooie ervaring:

Ik had op een site op het internet afbeeldingen gezien van engelen in de wolken. Ik was daar heel erg mee bezig en ik hoopte ook op een ontmoeting. Ik zou ook wel graag in contact willen komen met een Engel. Dus dat vroeg ik in een meditatie.

Na een aantal weken kreeg ik antwoord. Ik zat met mijn man op een warme avond in de tuin en ik vertelde hem dat ik op een site foto’s had gezien van engelen in wolken. Ik kon mijn zin niet eens afmaken of we keken allebei naar een fantastische prachtige wolk. Kijk zelf,

bedankbrievendeel2-1

Ik was snel naar binnen gerend en heb van haar deze foto mogen maken.

In een sessie van Harma mocht ik haar een naam geven, en het eerste stemmetje( je intuïtie) wat ik toen hoorde was Elisabeth. Wat fijn en wat een eer, ik ben niet alleen, ik heb er een vriendin bij.

Telkens als ik die foto van haar weer zie bedenk ik me hoe bijzonder, mooi het was/is en ik werd me er steeds meer bewuster van.

Bewust is een mooi woord. Want bewust ben ik zeker geworden, na deze sessies. Elke dag ben ik haast bewust van bepaalde situaties wat ik eerder niet zag. Ik leer er over na te denken en kijk er op een andere manier naar en vind hierin meer rust en harmonie als daarvoor.

Het contact wat ik heb met Harma is zeer aangenaam. Ze oordeelt niet en heeft een luisterend oor. Harma is zeer vriendelijk en ze heeft vooral veel geduld. Ik voel me bij haar op mijn gemak.

Ik heb ook zeker het gevoel dat ik in de afgelopen periode bij Harma zeer veel heb geleerd. Niet alleen over mezelf maar ook in het Spirituele ontwikkelen. Eén van de 3 gedeeltes wat Harma in haar sessies gebruikt. ( Consult, Energetische behandeling, en informatie over de leer van de Meesters)

Voor deze verandering in mijn leven en in de komende levens wil ik hiervoor Harma en haar Gids(en) en Meesters zeer vriendelijk bedanken!

Ps. Hier nog een tekst wat me erg aansprak:

Wees jezelf. Je anders voordoen als iemand anders kost alleen maar energie en tijd.

Heb jezelf lief, want niemand is zo uniek als jezelf. Laat jezelf zien en laat je daden gelden,

Je bent niet voor niets op aarde gekomen.

C.A. te W.

Wandelcoaching

Samen met Harma heb ik een wandelcoaching gehad. We wandelden een mooie route door de prachtige natuur van Westerwolde. Helaas hadden we slecht weer maar ondanks dat hield het mij/ ons niet tegen om te gaan (dit was natuurlijk een test op je doorzettingsvermogen). En op de mooiste plekjes werden we beloond met droog weer.

Ik heb veel gezien en gevoeld en Harma heeft veel aanvullende informatie gegeven. Het gaat erom wat je opvalt in de natuur. En dat wat je opvalt, heeft iets met jezelf te maken en je eigen proces van ontwikkeling. Harma kan daarbij haarfijn helpen uitleggen wat ermee bedoeld wordt. Ik heb vooral dingen gezien die op dat moment mij bezig hielden. Ik kan wel een voorbeeld gaan noemen maar voor mij zal het een andere betekenis, gevoel geven als voor een ander.

Ik heb ook een omarming van de natuur gevoeld. Ik kwam op een plekje bij het water waar het riet wat hoog tot onze borst kwam. Dat riet was een volle strook en een mooie groene kleur. Wat ik op dat moment voelde toen ik er langs liep was het gevoel alsof ik beschermd werd, en dat ik veilig was en dat ik geknuffeld werd.

Ik heb foto’s gemaakt van dat wat mij opviel. Ik heb ze opgeplakt en erbij de uitleg opgeschreven die ik bij de wandelcoaching met Harma ontdekte. Samen met Harma hebben we de sessie erna alles nog eens besproken en aangevuld met nog wat informatie die toen weer naar boven kwam uit mijzelf. Zo kan ik het altijd nog eens inzien.

Voor mij was het een interessante wandelcoaching. Zo bekijken we de natuur op een andere manier.

Ik heb het ervaren als iets wat er altijd al is en wat we nooit hebben gezien of hebben geweten. Maar ons voorbeeld of uitleg over ons en onze gevoelens, reacties, vindt je in de natuur terug.

C.A. te W.

Lieve Harma,

Dit ene consult was voor mij voldoende en bracht me daar waar ik wilde zijn.

Ik wil je hartelijk bedanken!!

Mijn bezoek aan jou bracht mij weer terug bij het Weten dat alles wat ik nodig heb in mij Zelf aanwezig is, ik wil daarop vertrouwen!!

Dank hiervoor.

M. te Groningen

Lieve Harma 

Sommige problemen sluimeren zo lang en diep dat vrijwel niemand daar nog bij kan komen. Het zit ergens in je systeem, je weet dat er iets is, maar wat dat is heb je zorgvuldig weggestopt.

Ik was al bij verschillende krachtige healers geweest, maar voor sommige diepe problemen is net wat meer nodig blijkbaar. Voor mij is gebleken dat Harma ergens kon komen waar niemand anders bij kwam.

Door haar inzicht in de persoonlijkheid te combineren met theorie en muziek, heeft zij wel de sleutel weten te vinden. Het is niet dat ik plotseling genezen ben, maar ik ben wel een heel stuk opgeschoten.

In dankbaarheid,

M. te Den Haag

Lieve Harma,

Een begroeting die normaal niet gebruikelijk is tussen cliënt en therapeut. Al weet ik heel goed dat jij dit op waarde kunt schatten, vind ik het toch nodig om de begroeting uit te leggen.
Liefde wordt over het algemeen gezien als iets erotisch, seksueels tussen twee mensen; maar vaak zegt men ook wel: ‘er is meer tussen die twee’.
In ons geval klopt niet het eerste, maar zeker het laatste.
Wat ons bind zit op energetisch niveau: verbondenheid, begrip, accepteren wie je bent en hoe je bent, als eenheid.
Daarmee zit ik direct op de kern wat er in mijn leven veranderd is.

Najagen van liefde om maar geaccepteerd te worden om goed te doen, om te kunnen voldoen aan een ideaal was waar mijn leven om draaide. Angst om daar niet aan te kunnen voldoen; waardoor je altijd in de valkuil van de ‘selffulfilling prophecy’ valt. Het doel wat je nastreeft schiet je dan ver voorbij of je komt telkens net weer tekort.
En de oplossing, ach ja, nu achteraf eigenlijk heel eenvoudig; ligt bij jezelf, bij mijzelf.
Hoe anders was het toen ik in september 2009 bij je kwam. Ineens had ik de stoute schoenen, zonder al te veel nadenken, aan gedaan; na de woorden van vriendin M. (die al cliënt bij jou was).

De eerste afspraak vol onzekerheid over wat ik nu gedaan had, wat ik over mijzelf had afgeroepen; maar als perfectionist wel tot in de puntjes voorbereid door een velletje of 4 A4-tjes met veel punten op een rijtje te zetten. Jij zou dit voor mij kunnen oplossen, jij zou……
Ja hoe anders is het gelopen. Bijna wekelijkse sessies hebben mijn veranderingsproces, wat al door mijzelf in gang gezet was voordat ik bij je kwam, alleen maar in een hogere versnelling laten lopen.

Steeds meer durfde ik echt mijzelf te zijn en me niet te bekommeren om die ratio-stem. Je bent op jouw geheel eigen wijze in staat geweest om me te laten zien wat er gebeurde. Ik zag steeds meer, vaker, de processen tussen mensen onderling en tussen mensen en mij. Het ‘wat vinden mensen van mij’ veranderde steeds meer in ‘wat vind ik in mijzelf’.
De stap naar wat jij voor mij gedaan hebt is hiermee gezet.

Voor mij is er nooit een therapeut – cliënt relatie geweest. Al vanaf het eerste moment was je voor mij een soort goede vriendin.
Iemand die je met raad en daad terzijde staat op momenten dat dit nodig is; wanneer je het zelf even niet meer ziet. De basis was vanaf het begin: vertrouwen. Zoals je het zelf steeds noemt ‘op het scherpst van de snede’.
Wat heb je dan gedaan?

Daar waar ik bovenstaande uit de losse pols heb geschreven, moest ik om deze vraag te beantwoorden eerst even mijn map doorbladeren.
In alle sessies, al mijn dagelijkse gebeurtenissen en beslommeringen die ik meemaakte en aan je voorlegde; in alles wat jij vóór de sessies doorkreeg, was de rode draad: loslaten van de ratio en (durven) vertrouwen op het gevoel, mijn gevoel, mijn intuïtie.
Heel oneerbiedig heb ik alle notities, boeken, kopieën, lessen en tarotkaarten die je hebt meegegeven in één zin vervat. Beter kan ik niet duidelijk maken wat je voor mij hebt gedaan:
“Ik ben wie ik ben, de dwaas die weet dat hij niets weet; maar me daarvoor open kan stellen en uit dat bewustzijn vorm durf te geven aan het vertrouwen dat nodig is om op het niet platgetreden pad te gaan op weg naar mijn rol in het Goddelijk Plan”

Tot tweemaal toe moest een deel van mij sterven na het verlies van een geliefde; maar de wederopstanding is zoveel mooier en glorieuzer als je durft en kunt inzien wat voor winstzijde het lijden heeft gebracht. Pas in diepe duisternis verwordt het zwakste licht als een zon.
Dit inzicht heb ik door jouw stuurmanskunst mogen accepteren.

Voor dit alles: mijn dank, die je meer dan verdiend.

HdB te Winschoten

Ik durf hulp te vragen

Ik ben afgelopen maart vreselijk vast gelopen met mijn zelf.
Ik kan door een ziekte geen kinderen krijgen en dit ging in alles een rol mee spelen,waardoor ik mij heel vervelend ging voelen.
Slecht slapen, dromen, geen goed gevoel over mezelf, emotioneel, lichamelijke klachten.

Ik ben bij Harma gekomen door dat een vriendin van mij, voor mij op internet is gekropen om te zoeken naar een medium die bij mij paste.
Na Harma haar site te hebben bezocht voelde ik me gelijk vertrouwd bij haar.
Ik heb Harma mijn probleem gemaild en haar om hulp gevraagd.
Na de eerste ontmoeting, waarbij werkelijk bleek dat het ook klikte, zijn we aan de slag gegaan.

Harma heeft heel veel gave en die heeft ze in vele vlakken ook bij mij gebruikt, maar Harma kan die niet alleen je moet zelf ook open staan voor de hulp van boven.

De vraag om een levensverhaal van jezelf te schrijven vond ik heel moeilijk, het praten met Harma ging mij beter af.
En wat kan Harma luisteren en soms alleen door je aan te kijken, je zoveel kracht geven.
De gesprekken en de opdrachten geven je weer de kracht om iets in de toekomst te gaan doen.
Het blijkt tijdens de  gesprekken dat dingen die je mee gemaakt hebt niet voor niks zijn geweest, maar ze komen anders naar buiten dan jezelf verwacht!!!!!!!!

Ik ben nu een kleine periode zonder Harma haar hulp, en ik voel me heel goed.
Eigenlijk zijn alle problemen die ik had toen ik bij Harma kwam opgelost.
En zijn er weer problemen die om de hoek komen weet ik nu waar ik bij mijzelf naar moet gaan kijken, en hoe ik er dan mee om kan gaan.

Ik heb zelf heel veel baat bij de hand van MAITREYA, als ik deze gebruik ( dit is bijna dagelijks) voel ik mij ook echt verbonden.
Mijn toekomst is voor mij vele male duidelijker, en heb geleerd dat het niet erg is om HULP(in vele opzichten) te vragen.

Liefs M. V-G  te Farmsum

Bedankbrief.

Zo rond vorig jaar augustus werden er bij mij enige
symptomen van Borderline vastgesteld.
En hiermee kwam ik terecht bij Harma.

Wat ik als zeer prettig heb ervaren, was het feit dat ik
bij haar een luisterend oor heb gevonden, en dat zij mij
ook daadwerkelijk begreep.
De ‘patiënten’ moeten echter zelf ook aan
hun genezing meewerken, middels oefeningen.

Hoewel dit laatste mij persoonlijk niet echt gemakkelijk
af ging, ben ik toch wel opgeschoten met de therapie bij
haar. Dit kwam met name door de energetische behandelingen door Harma gegeven.
Dit was echter wel heftig, want er hadden zich energieën in mijn aura genesteld die er niet in thuishoorden.

Door haar paranormale gave ben ik van deze energetische
afval afgekomen. En voel me een stuk lichter.
En dat is toch wel prettig.
Iedereen met ‘karmisch afval’ in zijn systeem kan ik
haar echt aanbevelen, hoewel zij veel meer kan dan dit alleen.
De energetische behandelingen hebben bij mij echter wel het meeste succes gehad.

A.N. te Scheemda

Show Buttons
Hide Buttons